O nas

Maja Martinuč

ime mi je Maja in s seboj na ta svet, sem prinesla kar nekaj darov. Naj se najprej opišem kot Pasja mama, nato zdravilka in energijska terapevtka, strokovnjakinja za pomoč skozi čustvene travme, učiteljica Kundalini joge in prebujevalka veselja. Po svoji naravi sem zelo intuitivna in čuteča oseba, zato čutim živali, naravo in ljudi, na svojstven način.

Od malega v meni gori želja izboljšati ta svet, zato je bila moja poklicanost že od ranega zazrta k pomoči in dobrobiti vsakega, ki sem mu na svoji poti lahko pomagala. Odkar pomnim rešujem živali, jih hranim, jim sušim krila ali s čarobnostjo zdravilne energije povrnem moč, da poletijo ali odpeketajo nazaj v gozd.

V svojem srcu pa čutim veliko ljubezni prav do psov, s katerimi me veže posebna vez. Iz tega razloga so me doma poimenovali pasja mama, saj kjerkoli sem bila jaz, tam so bili psi. Vedno okoli mene in jaz okoli njih. Enako je veljalo za otroke, saj so eni in drugi energijsko čisti in iskreni. Tvojo energijo vedno preberejo takšno kot je in pred njimi se ni moč pretvarjati.

Odraščala sem z Dobermani in vsak od njih je bil drugačen. Z zadnjim pa sem spletla prav posebno vez, saj sva se en od drugega veliko naučila. Začela sem spoznavati pasje potrebe in se o psih in sebi učila skozi treninge prevzgoje.

Da imam sposobnost pomagati kužkom skozi čustvene travme sem spoznala čisto spontano skozi varstvo psov na svojem domu, ko sem pomagala travmatizirani Španski hrtinji in premalo socializiranemu Pekinezerju doseči večjo umirjenost in več zaupanja v interakciji z ljudmi in drugimi psi. Tako se je začela tudi uradna pot Pasje mame.

Dober stik in veliko ljubezni pa nisem imela le do živali, temveč tudi do otrok. Več kot 18. let sem posvetila delu z otroki in njihovimi družinami. Spoznavala družinsko dinamiko in se veliko naučila o odnosih in pomembnosti harmonije v njih. Otrokom sem bila zgled o ljubečem in skrbnem odnosu do narave, živali in ljudi, še posebej pa sem jih rada naučila kako pristopit do živali na miren in ljubeč način. Ta ideja se je oblikovala v Pasjo šolo za otroke, ki je danes kot prva takšna pasja šola ustanovljena v Sloveniji za vas.

Danes sem pasja mama trem nadebudnim kosmatincem in vsak od njih ima svojo zgodbo in svoj značaj. Biti mama/vodja pasjemu krdelu je precej zahtevnejša naloga kot biti mama/vodja enemu psu, a je tudi zelo nagrajujoča. Moje življenje bogatijo Ameriška Staffordka Lili, Ameriška staffordka in Pitbulka Era, ter mešanček z Zlatim prinašalcem Izi.

Jure Žnidaršič

Moje ime je Jure Žnidaršič in s prevzgojo ter šolanjem psov se ukvarjam že dobrih 10 let.
Veliko izkušenj sem pridobil s prevzgojo zahtevnih pasem psov, za katere so mislili, da so nevarne, a se je na koncu izkazalo, da so s pravimi prijemi in dosledno vzgojo, lahko čisto super vzgojeni in nenevarni psi. Sodeloval sem z mnogimi kinologi in pasjimi šolami ter s svojim znanjem in izkušnjami pomagal mnogim psom in njihovim lastnikom do stabilnega odnosa, temelječega na zaupanju in medsebojnem spoštovanju. Svoje dneve posvečam svoji psički Cane Corso po imenu Illy ter drugim pasjim kosmatincem, ki vedno znova z veseljem prihajajo k meni v varstvo. Skupaj se zabavamo ob igri, dolgih sprehodih v naravi ter neopazni vzgoji poslušnosti. Svojega življenja si ne znam predstavljati brez najboljše pasje družbe.